Karsai Mihály honlapja

Természetjárás, sízés, hegymászás
Subscribe

Magunkról és a Naplóról

Kedves Túratársak!

Ezzel a weblappal Rózsavölgyi Mátyás napló ötletét szeretném megvalósítani.

Természetjáró csoportunk túráit a 80-as évek elején Kruzslitzné Ilike segítségével a  Tervezők Sportköre keretében szerveztük, a hazai hegyvidékek mellett bejártuk a Magas-Tátra, a Fogarasi-Havasok, a Rilai és a Pirin hegység legszebb részeit. A túrák szervezésében tanácsaival, térkép vázlataival Dura Lajos budapesti hegymászó mindig kisegített minket.

Megyei szövetségtől Varga Judit és Boross László segítségével, Stefanik András, Juhász Attila és Kendra János szervező munkájának köszönhetően létrehoztuk a Póstelek Szabadidő Sortklubbot, amellyel a Pósteleki Parkedrő fenntartása mellett Mogyoroskán egy kulcsos házat is üzemeltettünk, valamint szinte folyamatossá tettük a hétvégi túrákat.

Magashegyi túrázásban jelentős fejlődést Katona László budapesti hegymászó – aki az 1985-ös Himalchuli expedíció edzője volt – Békéscsabára költözése, és a kezdeményezésére megszervezett alapfokú hegymászó tanfolyam jelentett. A tanfolyamot és vizsgát követően a túristautakat elhagyva  sikerült  I.-II. mászóutakon Magas-Tátrában a Gerlachfalvi-csúcsra, Lomnici-csúcsra feljutni és a főgerincből is egy jelentős szakaszt bejárni. A túráink gleccser és sziklamászó programokkal is kiegészültek, így megmásztuk a Dachstein csúcsát, a Hochalmspitzet, az Olperet és a Grosz Glocknert is.

Nagyon fájdalmas veszteség volt fiatal túratársaink, Rózsavölgyi Mátyás, Adamik Márti és Molnár Klári halála. Velük  a természetjáró csoport  lelkét, legaktívabb tagjait vesztettük el. Hiányuk és a 90-es évek egyre hajszoltabb életkörülményei is közrejátszottak abban, hogy a korában 30 – 40 fős természetjáró csoport lassan csak az emlékeinkben él.

Sajnos időközben elvesztettük Galántai Mihály, Juhász Attila, Gyebrovszki Tamás és Gácser József túratársunkat is.

Fényképes megemlékezés túratársainkról.

Rózsavölgyi Mátyástól névnapomra a 80-as évek elején kaptam egy bőr kötésű általa készített nagyon szép naplót, hogy a közös túráinkról  részletesen beszámoljak.   Sajnos a lustaságom és a nagyon csúnya kézírásom miatt a bőr kötésű napló a mai napig teljesen üres, de végre megtaláltam a számomra legjobb megoldást, szeretném ha ez a weblap töltené be Rózsavölyi Mátyás napló ötletét.

Szeretném megkérni Túratársaimat, hogy a kirándulásokról  eddig összeállított ismertetők kiegészítésével, esetleg képek beszúrásával tegyük teljesebbé a közös NAPLÓNKAT.

Várom a segítségeteket.

Üdvözlettel:
Karsai Mihály

email: karsaimh@t-online.hu
telefon: (36) 20-293 7576

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.